facebook_page_plugin

Felvételi tájékoztató 1-8. osztályosoknak

GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM

9023 Győr, Szabolcska u. 5-6.

Tel/Fax: 96/513-600

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.tanceskepzo.hu

Igazgató: Bombicz Barbara

{blink}Nyitott kapuk napja:

2013. január 17. 15.00 óra{/blink}

Igazgatóhelyettes: Hartyándiné Frey Aranka

Tel: 96/513-602

Tanulócsoportok száma: évfolyamonként 1 osztály

Iskolaotthonos csoportok száma: 4 osztály

 

Iskolánk, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium egy 12/13 évfolyamos iskola, amely alapvetően kétprofilú, egyrészt a táncművészetre, másrészt a képzőművészetre specializálódott.

Az általános műveltséget megalapozó tantárgyakon (magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, kémia, földrajz, angol, német, informatika stb.) kívül az 5. évfolyamtól kezdődően táncos (klasszikus balett) szakképzés folyik. Ezt megelőzendő 1-4. évfolyamon szakmai alapozás zajlik, melynek keretében gimnasztikát, játékos néptáncot, és akrobatikát tanulnak diákjaink.

A szakképző évfolyamokon magas óraszámban klasszikus balettot tanulnak a diákok, amely modern balett tanításával egészül ki. Fejlődésüknek megfelelően vesznek részt klasszikus balett, modern tánc technikák, spicc, akrobatika, néptánc, társastánc, repertoire tanulásban.

A 8. évfolyam végén általános iskolai végzettséget igazoló bizonyítványt adunk diákjainknak. Sikeres felvételi vizsga után iskolánkban folytathatják tanulmányaikat, és a 12. évfolyam végén klasszikus balett táncos vagy a 13. évfolyam végén kortárs- modern táncos végzettséget szerezhetnek. Olyan egyetemes műveltséggel, magas fokú mozgáskultúrával, technikai tudással és előadó-képességgel bíró szakemberekké válhatnak, akik alkalmasak színpadi szóló vagy kartáncosi feladatok igényes megvalósítására, előadására.

Az iskolában működő TANDEM Kulturális és Sport Egyesület olyan programokkal, képzési irányokkal egészíti ki az iskolai képzést, amelyek segítségével diákjaink a tánc világának más területein is jártasságot szerezhetnek.

{blink}Felvételi alkalmassági vizsgálat időpontja:   2013. január 31., csütörtök 16.00 óra.{/blink}

Felvételi követelmények: alkati- fizikai alkalmassági vizsgálat, amely a ritmus- és stílusérzék, mozgásmemória, muzikalitás, koordinációs készség vizsgálatából áll.

Szeretettel várunk minden tánc, mozgás iránt érdeklődő gyermeket, diákot.

 

Bombicz Barbara

igazgató asszony

A felvételi vizsgákkal kapcsolatos tájékoztató a linkekre kattintva érhető el, illetve letölthető a letöltési szekcióban.

Joomla templates by a4joomla