facebook_page_plugin

2022 _meghívó.jpg
Beszámoló a Cziráki rajzversenyről 2021/22

A Cziráki Lajos Komplex Képzőművészeti Megyei Tanulmányi verseny kihirdetője és szervezője 2014/15-ös tanévtől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozatának 10 fős munkaközössége, melynek tagja Milanovich Lászlóné a verseny főszervezője. A tagozat az évente megrendezésre kerülő megyei képzőművészeti tanulmányi verseny, szellemi központja.

Az idei verseny menete kissé módosult a Covid járvány miatt:

  • 2021 őszén a versenykiírás eljutott az intézményekhez,
  • októbertől a diákok készítették a tablókat, tárgyalkotásokat,
  • a 2022. februári 5.-i beküldési határidőt módosítottuk március 5-re,
  • március közepén a zsűri értékelte az alkotásokat,
  • április közepétől a bekeretezett, falakra kitett, díjazott munkák az iskolában megtekinthetők egy hónapig

Annak érdekében, hogy a verseny tehetséggondozói feladata magas szinten megvalósuljon, elengedhetetlen, hogy felvállaljuk annak minden szervezési részletét, egységes, példaértékű színvonalon. Így feladataink közé tartozik a versenytéma kiírása, az alkotások begyűjtése, zsűrizése, az díjazott munkák –az előző években azok kiállítása,- jelenleg, lefényképezése, majd az intézmény honlapján nyilvánossá tétele. A módosult beadási határidő után a zsűri elvégezte a munkáját, ezután kiértesítettük az iskolákat, közben  zajlott az oklevelek elkészítése, jutalmak csomagolása. A verseny arculatát minden évben új meghívóval gazdagítjuk. A hagyományokat tovább örökítve, évente két kiváló pedagógus társunkat, akik több éven keresztül sikeresen készítették fel a tanítványaikat a versenyre, Cziráki Lajos emlékdíjjal jutalmazzuk. Idén Szilágyi Jéger Teréz a csornai Kerényi György AMI tanára és Horváthné Bekes Viktória a rajkai Békefi Ernő Általános Iskola tanára kapta.

Az idei versenyre 373 diák küldte be pályázatát a megyéből, négy kategóriában, az elsőtől a 13. évfolyamig. A beérkezett munkákból 23 intézmény diákja lett díjazott, 141 –en oklevelet, 25-en, pedig dicséretet kaptak. Jelenleg ők az intézményeiken keresztül már értesültek arról, hogy eredményes alkotók lettek, de a pontos helyezésekért a díjkiosztóig várniuk kell. A zsűri, amelynek elnöke Borbély Károly egyetemi docens, mesteroktató, festőművész, idén is kiváló munkát végzett, zsűritagként Habóckyné Király Ilona rajztanár és Lázárné Verebes Ilona rajztanár, szaktanácsadó segítette a munkáját.

Április 21-22-én, a 15 órától lezajlott díjkiosztó rangját az önkormányzat részéről Radnóti Ákos alpolgármester úr és Rózsavölgyi László képviselő úr megtisztelő jelenléte emelte, akik a fővédnökséget vállalják minden tanévben a verseny felett.

Kattintásra nyíló képriport a díjkiosztóról és filmes összefoglaló.

 c1-r.jpg   

 c2y.jpg


Képgaléria a díjátadó ünnepségekről.

Joomla templates by a4joomla