facebook_page_plugin

Mielőtt ez év májusában közzétesszük  „száraz” csak számokat tartalmazó 2017. évi beszámolónkat, egy rövid tájékoztatást adunk a 2017. évben végzett munkánkról.

Pénzügyi helyzetünk jó, az Alapítvány vagyona szépen gyarapodik.
2017. évi nyitó egyenlegünk (folyószámla+készpénz készlet) : 2.122eFt
2017. évi záró egyenlegünk (folyószámla+készpénz készlet): 4.291eFt

Az év folyamán több pályázatot nyújtottunk be. A balett tagozat és a képzőművész tagozat egyaránt lelkesen pályázott. Több pályázatot nyújtottunk be a Győri Önkormányzathoz, a Nemzeti Kulturális Alaphoz és a Magyar Művészeti Akadémiához. Voltak elutasított pályázataink is, de több volt a pozitív elbírálás.

Alapítványunkat a Győri Önkormányzat képviselői, Radnóti Ákos alpolgármester, a Judo Szövetség támogatta.

A személyi jövedelemadó 1 százalékos felajánlásaiból 283eFt érkezett Alapítványunkhoz. Célunk ezt az összeget tovább növelni! Továbbra is várjuk a felajánlásokat a közelgő személyi jövedelemadó bevallás elkészítésekor. Az innen befolyt összeget is növendékeink támogatására költjük. Külföldi versenyeken való részvételüket tudjuk elősegíteni.

Bevételeinket növelni tudtuk az év folyamán az iskola által megrendezett VII. Országos Balettverseny Gála műsorának, a Tánc Világnapja Gálaestjének, a mosonmagyaróvári Nyárköszöntő előadásnak a megszervezésével és lebonyolításával. Felléptek növendékeink a Rába Rotary Klub estjén, a Gönyűi Kikötő avatásán, a Zenebirodalom műsorán, a budapesti Bethlen téri színházban nagy sikerrel.

Az Alapítvány fő célja a növendékeink támogatása. Így volt ez a 2017. évben is. Hozzájárultunk a Vándortábor, a Győrújbaráti Tábor, a Családi nap programjaihoz. Méltóképpen igyekszünk megrendezni ünnepeinket, támogatjuk a versenyeken való részvételt, szalagavatót, vizsgakoncertet.

Rendhagyó tanórákat szervezünk, melynek díját az Alapítvány fizeti. 2017. évben két ilyen alkalom volt.

Az év kiemelkedő záró eseménye a Rudi megmenti a karácsonyt című mesebalett bemutatása.
2017. évben is pozitív eredménnyel zártuk a bemutatókat. Előadásainkra 17 százalékkal több jegyet értékesítettünk. Itt kell megjegyeznünk, hogy a költségeink is emelkedtek. Terembérletért 2016. decemberében két helyszínen (PÁGISZ, Vaskakas) összesen 482eFt-ot fizettünk, 2017. decemberében a Vaskakas Bábszínházban ez az összeg 981eFt volt. Igaz, a Vaskakas Bábszínházban méltó körülményeket tudunk biztosítani mind a nézők, mind a darabban fellépő 140 tanulónk részére.

Összegezvén a 2017. évet úgy gondolom, jól dolgoztunk, a céljainkat sikerült elérni, melyben elsődleges szempont a növendékek támogatása megvalósult. Ezt szeretnénk a továbbiakban is folytatni, ehhez kérjük támogatásukat.

Győr, 2018. január hó

                                                   „Tehetséggondozásért” Alapítvány

                                                                                                                   kuratóriuma

A képre kattintva lapozható a dokumentum:

„Tehetséggondozásért” Alapítvány
Adószám: 19111768-1-08
Bankszámla szám:58600300-11106818

9023 Győr, Szabolcska Mihály u. 5.

Tisztelt Látogató!

A „Tehetséggondozásért” Alapítvány működésében a 2016. év vége meghatározó jelentőséggel bír.

Első és egyben legfontosabb, hogy az alapítói jogokat a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium mindenkori igazgatója gyakorolja.
Az alapítvány ügyvezető szerve a kuratórium. A kuratóriumi tagokat az alapító jelöli ki, és a tisztség annak elfogadásával jár.
A kuratórium 3 tagból áll.
A kuratórium elnöke: Derczó Tibor intézményvezető
                     tagok: Eva Hotová balett tagozatvezető
                               Milanovich Lászlóné képzőművész tagozatvezető

Az Alapító Okirat és a Győri Törvényszék által kiadott végzés az iskola honlapján megtekinthető.

A 2016-ban az Alapítvány megkezdte munkáját.

Bővebben...

Joomla templates by a4joomla