A képzőművészeti tanszakon az 5 éves képzés a lényeglátásra, a mesterségbeli tudás megtanítására, a klasszikus képző- és iparművészeti képzés alapozására, képzőművészeti továbbtanulásra, illetve grafika, szobrász, festő szakági felkészítésre vállalkozik. A diákok főbb szakmai alaptárgyai a művészeti rajz, festés, mintázás, ábrázoló geometria, fotó, tipográfia, művészettörténet, népművészet.

 

Festő - Általános festő (OKJ: 54 211 08 0010 54 01; Iskolai kódszáma:21)

A festő olyan vizuális, művészeti alapképzettséggel, rajzi festészeti ismeretekkel rendelkező szakember, aki a festészet különböző területein (táblakép, murális feladatok) esztétikai, szakmai feladatokat lát el.

Grafikus - Képgrafikus (OKJ: 54 211 09 0010 54 02; Iskolai kódszáma:22)
A képgrafikus olyan vizuális és rajzi kultúrával rendelkező szakember, aki a grafika különböző szakterületein esztétikai és szakmai feladatok igényes megoldására alkalmas. Képes az előzetesen megbeszélt követelmények, elképzelések rögzítése után önállóan elkészíteni a szakmai feladatok tervvázlatait, azok variációit, majd kivitelezni a kész munkát, birtokolva és alkalmazva a szükséges elméleti és szakmai ismereteket.

Szobrász - Díszítő szobrász (OKJ: 54 211 15 0010 54 02; Iskolai kódszáma:23)

A díszítő szobrász olyan vizuális képességekkel, rajzi, plasztikai gyakorlattal és ismeretekkel rendelkező szakember, aki képes a szobrászat területén önállóan, kreativitással megoldani szakmai és esztétikai feladatokat.A szobrászatban használatos anyagokból (agyag, kő, fa, fém, gipsz, műanyagok) megmintáz (kifarag, vés, domborít) ornamentális (díszítő jellegű) formákat és figurális plasztikai ábrázolásokat

Joomla templates by a4joomla