facebook_page_plugin

Február 7-10. között megrendezésre került az European Ballet Grand Prix Vienna 2023.
Az iskolánk nem először vett részt ezen a nemzetközi balettversenyen. A növendékeink az előző években is nagyszerűen szerepeltek a rangos eseményen. Pár éves szünet után, amikor minden hasonló esemény online keretek között zajlott, a rendező újra megszervezte mindenki örömére a bécsi versenyt jelenléti megoldással. Közel 40 ország különböző korú gyermekei találkozhattak Bécsben és bemutathatták színpadon a tánctudásukat rangos nemzetközi zsűri előtt. Természetesen, mi sem akartunk erről a fontos megmérettetésről lemaradni.
 Szülői segítséggel beneveztük Seruga Petrát, 11. évfolyamos modern-kortárs tánc szakos növendéket Kortárs tánc-szóló kategóriában.
sp2.jpg
Petra nagyon tehetséges, rátermett fiatal lány, aki nem riad meg semmilyen kihívástól, és ha színpadra léphet, akár versenyben, akár „csak” előadás részeként, biztos, hogy örül a lehetőségnek és mindent megtesz annak érdekében, hogy a legmagasabb szinten tudjon teljesíteni.
Broken című szólóját volt tanítványunk, Varga István Acteon koreografálta.
István, 2012-ben sikeresen elvégezte az iskolánkat és azóta, több együttesnél, nemzetközi szinten, nagy sikereket ért el mind magántáncos.
Istvánnak ezúton is köszönjük a fáradhatatlan munkáját.
Petra felkészítésében részt vettek Ströck Barbara és Horváth Vanessa mesternők. Aprólékos munkával segítették Petra előadását tökéletesíteni.

A közös munka eredménye European Ballet Grand Prix Vienna 2023 Különdíja, mégpedig:
  SP01.jpg
A legtechnikásabb előadó különdíja a kortárstánc terén.

Petrának és a Mesternőknek ez úton is gratulálunk, és további sok sikert kívánunk a táncművésszé válás útján!

Győr, 2023. 02. 19.

Joomla templates by a4joomla