facebook_page_plugin
Baktai Kamilla Padma 3. helyezést ért el a 2022-es Ránki György dunántúli történelem versenyen.
Élménybeszámolóját fogadják szeretettel!

bkp.jpg

Szerencsém volt részt venni a 2022-es Ránki György dunántúli történelem versenyen, amelynek témája a 13. századi Magyarország, az Aranybulla évszázada volt. Miközben felkészültem az előírt szakirodalmakból, a könyvek segítségével az évszázad jelentős eseményeibe, dokumentumaiba, politikájába és kultúrájába kaphattam betekintést.
  Az iskolai forduló után mehettem a megyei fordulóra gimnáziumi kategóriában, ahol a megye legmagasabb pontszámával jutottam tovább az április 8-án megrendezett dunántúli fordulóra. A zalaegerszegi döntőn tizenketten indultunk a dunántúli megyékből, a zsűri egy írásbeli teszt és egy szóbeli felelet által választotta ki kategóriánként a 3 helyezettet, illetve a különdíjasokat. Én személy szerint, 97 pontot értem el a teszten, a szóbelin pedig az alkotmány történetről szóló tételt választottam.
 Végezetül, 3. helyezett lettem gimnáziumi kategóriában.
Nagyon élveztem a verseny fordulóit, a kutatásokat és a felkészüléseket. Köszönöm szépen Patonai Gábor felkészítő tanáromnak, aki mindig megszerezte nekem a szakirodalmakat, még azokat is amelyeket a verseny nem írt elő, viszont általuk még jobban elmélyedhettem a 13. századi Magyarországban.  
 
Üdvözlettel
Baktai Kamilla Padma
Joomla templates by a4joomla