facebook_page_plugin

Végre kirándultunk!

Gyirmóti Művelődési Ház már 20. éve szervezi meg az Őszi Környezetvédelmi Túra rendezvényét, győri általános iskolás tanulók részére. Idén 127 gyerek mérte össze tudását a játékos, sportos vetélkedővel egybekötött versenyen. A vírushelyzet miatt elmaradt osztálykirándulások után alig vártuk, hogy részt vehessünk a túrán október elején.
faölelés.jpg ovatossag.jpg 

A 3. évfolyamtól a 8.-ig mindenki jelentkezett. A szervezés szokás szerint kiváló volt, külön buszokkal, pontosan érkeztünk a helyszínre. Zilahi Tímea, a Ménfői-Gyirmóti Művelődési Központ igazgatója fogadott bennünket. Mivel napok óta esős, szeles idő volt, a túra idén kicsit rövidebb lett, a közeli Szabadidőparkban jelölték ki a túra helyszínét, hogy eső esetén visszasiethessünk a biztonságos épületbe.

gyerekcsoport.jpg

Szerencsénk volt, egy kis csepergéstől eltekintve az időjárás megkímélt bennünket, így osztályonként végigjárhattunk a környezetvédelemmel kapcsolatos akadályversenyt. A megmérettetés után a szabadban tölthettünk egy kis időt még az eredményhirdetésig, így tanulmányi kirándulássá is vált az esemény. Gyirmót környezeti szépségei, a Rába Holtág, a Fertő-Hansági Nemzeti Park mezői, vízpartja élőben is bemutatta a környezet tankönyvben leírtakat. A gyerekek vizsgálódhattak, terméseket, leveleket gyűjtöttek és remek fotókat készítettek.
 nyolcadik.JPG

A levegőzés után a Művelődési Házban jól esett a forró tea a szervezők jóvoltából. Az eredményhirdetésen Laczkovits-Takács Tímea önkormányzati képviselő beszédében kiemelte a környezet szeretének és védelmének fontosságát már gyermekkorban. A helyezettek kis ajándékokkal és oklevelekkel térhettek vissza az iskolába.

A Győrplusz televízió is megörökítette az eseményt:

Őszi környezetvédelmi túra Gyirmóton

Joomla templates by a4joomla